NOVO U ELINI – TABATA – FAT BURNING WORKOUT!

Ove jeseni uvodimo novi program intenzivnog vjezbanja – Tabata Interval Trening!
Tabata je metoda vjezbanja za povećanje mišićne mase i smanjenje potkožnog masnog tkiva.
Ona se sastoji od 20 sekundi vježbanja i 10 sekundi pauze koje se izmjenjuju.
Kratke pauze i konstantno opterećenje su odlične za gubljenje potkožnog masnog tkiva.
Tabata je nazvana po čovjeku koji ju je dizajnirao – dr. Izumi Tabata. On je trenirao japanske brze klizače i tražio metodu treninga koja će im pomoći da povećaju svoje sposobnosti treningom u teretani i to prenesu na led. Otkrio je da kada njegovi klizači provode visoko – intenzivan rad u trajanju 20 sekundi koji se izmjenjuje sa pauzama od 20 sekundi dolazi do povećanja njihovih aerobnih (izdržljivost) i anaerobnih (jakost) sposobnosti. To su dvije najvažnije sposobnosti za brze klizače.
Naravno da se to ne odnosi na samo na brze klizače nego i sportaši iz ostalih sportova kao i rekreativci mogu imati velike koristi od ovakvog načina treniranja.
Najveća je prednost što istovremeno utječe na oba metabolička sustava – onog koji je odgovoran za izdržljivost i onog za proizvodnju eksplozivne energije.
Zbog toga putem nje možemo utjecati na smanjenje potkožnog masnog tkiva ali i napredovati u snazi što će biti vidljivo na način da će nam se povećati broj ponavljanja koji možemo izvesti tijekom tabate ili cemo moci povećati težinu s kojoj izvodimo tabatu.

Sa treninzima pocinjemo 1.rujna.
Prijaviti se i rezervirati svoje mjesto mozete pozivom na 0998111504.

Termini su:
Ponedjeljak i srijeda 9,00h
Utorak i cetvrtak 18h

Trening traje 45 min. Vjezbe se izvode sa i bez rekvizita. Na trening je potrebno ponijeti cistu obucu (moze se vjezbati u tenisicama i bosi), rucnik i bocicu vode.
Ovakav tip treninga najbolji je izbor ako zelite brzi rezultat kod mrsavljenja, te ucvrstiti guzu, trbuh i ruke… odnosno cijelo tijelo 😉

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.